Menu

Maak direct een afspraak »

  • Laagdrempelige behandeling
  • GZ-psycholoog
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Behandeling op maat
  • Mindfulness specialist
  • Contractvrije psycholoog

Aangesloten bij
Nederlandse vereniging van gz-psychologen

Tarieven & Vergoeding

Verzekerde zorg

U heeft recht op vergoeding van een behandeling binnen de Generalistische Basis GGZ, wanneer u wordt verwezen door uw huisarts, middels een verwijsbrief en er sprake is van een DSM-IV diagnose (een psychische stoornis). Deze verzekerde zorg valt onder de basisverzekering met het verplichte eigen risico. Voor 2018 is dit vastgesteld op € 385. Afhankelijk van de ernst en complexiteit van de klachten, wordt de zorg vergoed in verschillende behandelpakketten (kort, middel en intensief) met elk hun eigen vastgestelde tarief. De behandeling kan alleen na afloop in een van deze behandelpakketten worden gedeclareerd. Vergoedingen door de zorgverzekeraars gelden vanaf 18 jaar.

PrestatieTariefMax. tijd in minutenAantal gesprekken
Kort (BK)€ 487,262942 - 5
Middel (BM)€ 830,234955 - 8
Intensief (BI)€ 1.301,857508 - 12
Onvolledig behandelpakket€ 198,881201 - 2

Bron: Nederlandse Zorgautoriteit.

Aan het eind van de behandeling krijgt u de factuur van het betreffende behandelpakket mee, die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar indient ter restitutie. Om te voorkomen dat u na afloop ineens een groot bedrag betaald, blijft het bij MetSteen mogelijk om per consult te betalen. De reeds betaalde facturen worden in mindering gebracht op het totaal bedrag van de behandeling.

Heeft u een restitutiepolis dan krijgt u vrijwel altijd 100% van de kosten terug na aftrek van het eigen risico. Bij een naturapolis ligt dit meestal rond de 80%. Laat u vooraf goed informeren door uw zorgverzekeraar welke voorwaarden voor vergoeding voor u van toepassing zijn.

Ik heb er bewust voor gekozen geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars. Hierdoor ben ik niet gebonden aan hun standaard protocollen en voorschriften en kan ik daadwerkelijk vorm geven aan een behandeling op maat en uw privacy garanderen.

Onverzekerde zorg

Bepaalde stoornissen zijn uitgesloten van vergoeding in de basisverzekering zoals een aanpassingsstoornis, werkgerelateerde problematiek en relatieproblematiek. Wanneer u echter aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat psychologische zorg vanuit het aanvullende pakket wel vergoed wordt. Wanneer uw klacht niet wordt vergoed en u heeft geen aanvullende verzekering, dient u de behandeling zelf te betalen. Werkgevers zijn soms bereid uw psycholoog te vergoeden uit hun reservering voor opleidingskosten of persoonlijke ontwikkelingskosten.

Kosten per consult van 55 minuten in 2018: € 101,00.

Afspraak afzeggen

Een afspraak verzetten of afzeggen kan altijd, maar laat dit tenminste 24 uur van tevoren weten, anders worden de kosten van het consult in rekening gebracht. Zorgverzekeraars vergoeden geen gemiste afspraken.

MetSteen 2018, aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden