Menu

Maak direct een afspraak »

  • Gz-psycholoog
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Behandeling op maat
  • Mindfulness specialist
  • Contractvrije psycholoog

Buitenpsychologen

Mindfulness training bij de psycholoog in Castricum

MindfulnessCastricum

Mindfulness training

In onze drukke levens is er zo weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. Het willen wegdrukken of controleren van nare gevoelens of gedachten speelt dan ook een belangrijke rol bij stress en het ontstaan en/of voortduren van psychische problemen. Met deze mindfulness training leer je dit te doorbreken. In plaats van opstapelen, negeren en onderdrukken, leer je emoties los te laten en te verwerken zodat ze je niet langer beheersen. Er ontstaat ruimte en je kan weer keuzes maken voor de dingen die goed zijn voor jou. Je neemt zelf de regie weer in handen en laat je niet meer meenemen in automatismen. Op een hele praktische en toegankelijke manier leer ik je op een andere manier om te gaan met je eigen problematiek. Je traint een bewuste levenshouding en leert oude, ingesleten, automatische gewoonten herkennen. Je ontwikkelt inzicht, wijsheid en ruimte voor ander gedrag. Er ontstaat vrijheid om op een andere manier te handelen. Je leeft met volle aandacht in het hier en nu, met een open blik.

Veranderen begint met bewust worden...

De training is praktisch, laagdrempelig met veel aandacht voor de vertaling naar dagelijkse praktijk. De 8 minuten meditaties zijn gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven. Door veel te oefenen en te ervaren, krijgt de theorie vorm. De lesstof vertaal ik naar je persoonlijke situatie en wordt daardoor heel toegankelijk. Zo kun je de ware beleving van de mindfulness gaan ervaren.

De training is zeer geschikt voor mensen met klachten van overbelasting en stress, vermoeidheid, angst, chronische pijn, piekeren, onzekerheid en somberheid en ook voor mensen die vorm willen geven aan hun persoonlijke ontwikkeling.

De basis van de training is vanuit de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapie) en wordt gegeven door een gz-psycholoog.

Tarieven & Vergoeding

De kosten kunnen worden vergoed door je zorgverzekering. Er gelden dan dezelfde voorwaarden als voor een individuele behandeling. Zie hiervoor www.metsteen/tarieven&vergoeding.
De training wordt in groepsverband (maximaal 8 personen) aangeboden, in totaal 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en wordt voorafgegaan door een individueel intakegesprek; consult diagnostiek 60 minuten € 183,44.

Het tarief is afhankelijk van het aantal deelnemers in de groep. Per sessie krijg je de factuur van een groepsconsult dat hiermee correspondeert. 

Groepsgrootte 5 personen € 24,12 per 30 minuten
Groepsgrootte 6 personen € 20,10 per 30 minuten
Groepsgrootte 7 personen € 17,23 per 30 minuten
Groepsgrootte 8 personen € 15,07 per 30 minuten

Wanneer je niet voor vergoeding vanuit de basis verzekering in aanmerking komt, zijn de kosten voor de training € 550,- inclusief intakegesprek.

Agenda 2025

Het doel van de training is dat je na de training alles wat je geleerd hebt kunt toepassen in je dagelijks leven en de ingezette veranderingen daadwerkelijk vorm krijgen en deze kunt behouden. Om naast de inhoud van het programma, dit nog meer te kunnen neerzetten, hebben de bijeenkomsten in principe een frequentie van om de week. De training best heel intensief is en een week zo voorbij. Zo is er meer ruimte om te oefenen en zijn er meer voorbeelden uit de dagelijkse praktijk waarin je de theorie herkent en kunt toepassen, zodat het echt onderdeel wordt van jezelf.

Nieuwe trainingen starten in het voorjaar van 2025. Data volgen.

Mindfulness training op maat

Heb je zelf een aantal mensen bij elkaar gebracht om een mindfulness training te volgen, dan is de mindfulness training op maat misschien iets voor jou. Vanaf 2 tot 8 mensen, trainingstijden afgestemd op elkaars agenda en de mogelijkheid om de training af te stemmen op een specifiek aandachtsgebied.